Известие

Collapse
No announcement yet.

Спиране на авто-клима при 156 вътр.фейслифт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спиране на авто-клима при 156 вътр.фейслифт

От около месец колата от подписа ми започна да пуска климатика при всяко първо палене за деня.Или по-скоро при няколко от първите запалвания.Когато дам на контакт светва най лявата лампичка (вляво от надписа "AUTO"), и изписва температурата и др.данни от последното гасене./??Но след като запаля колата, светват трите лампички (без последната вдясно), светва и бутона (*) на климатика и температурата става 20 градуса, като се изключва MONO режима.
    Четох как се спира при моделите преди фейслифта, но не можах да намеря как става това при тези със. Опитвах какво ли не, но явно но отцелвам правилната комбинация.
    Моля, ако някой знае да сподели как да си изключа климатика? Не ми се иска колата да мисли повече от мен
    Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
    Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Добре де, що не повдигна една стара тема? Има толкова писано за климатика...
    Last edited by GammaRay; d.m.y г., 09:29.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Мойта това ми го правеше същото като беше слабичък тока на акумулатора - климатроника се ресетваше както си иска при палене и ми горяха крушки на седмица по една, къси, габарити и т.н.

Смених акуто и немам грижи

---------- Post added at 21:25 ---------- Previous post was at 21:24 ----------

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
      Добре де, що не повдигна една стара тема? Има толкова писано за клиуматика...
      те за тоа климатик нема нищо - двузонов климатроник му са вика
      AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
        Добре де, що не повдигна една стара тема? Има толкова писано за клиуматика...
        Както написах, прочел съм всичко за моделите преди фейслифта, но не и след това.Затова и заглавието е такова.АКо можеш да помогнеш-заповядай. А ако не можеш - защо спамиш?
        Това, което "vlalov" казва ми се струва вероятно.Акумулутора ми не е нов, но все пак се надявам да има и друго решение.
        Преди време като я купих правеше по същия начин, но тогава някой ми беше казал как да го спра.
        Очаквам и други предложения

Comment

Това не е спам, а препоръка да се спазват някои правила на форума.Има поне 5 теми за спиране на климатика! Въпроса можеше да си отнесеш в тях - щеше да ти се отговори по същия начин!
          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Кое е спам, кое не, както и забележки към потребителите се отправят от модераторския екип!
            Аз съм преценил, че темата е полезна и съм я оставил в този й вид. Ако някой има претенции - на ЛС или да репортва. Това е начинът! Забележки в темите и модератори "в сянка" не се толерират!
            Last edited by tonov; d.m.y г., 13:27.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
              Мойта това ми го правеше същото като беше слабичък тока на акумулатора - климатроника се ресетваше както си иска при палене и ми горяха крушки на седмица по една, къси, габарити и т.н.

Смених акуто и немам грижи
              Същия проблем имах и аз. По едно време почна да ми иска код радиото. Тогава осъзнах, че ми трябва нов акомулатор. След смяната му до ден днешен климатика не се е рестартирал.

Междо другото 2008ма писах в подобна тема, но там никой не взе отношение.
              sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

С колегата GammaRay, мисля че се разбрахме
                Все повече започвам да си мисля, че проблема е в акумулатора.Утре ще отида да го замерим и да видим дали е наред.
                Забелязах, че ако я запаля няколко пъти след кратко каране си се рестартира и пак тръгва на 20 градуса.Но днес след прибиране от София до Ямбол я изгасих и запалих няколко пъти нарочно и не се рестартира.Може би се е заредил акумулатора по пътя.
                Ще пиша като разбера повече

Comment

Не би трябвало да прави така. При мен не се е случвало. Най вероятно си за акумулатор. Температурата на която си я оставил ресетва ли се?
                  Ако да, диагнозата е ясна
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от mitenceto89 Покажи съобщение
                    С колегата GammaRay, мисля че се разбрахме
                    Все повече започвам да си мисля, че проблема е в акумулатора.Утре ще отида да го замерим и да видим дали е наред.
                    Забелязах, че ако я запаля няколко пъти след кратко каране си се рестартира и пак тръгва на 20 градуса.Но днес след прибиране от София до Ямбол я изгасих и запалих няколко пъти нарочно и не се рестартира.Може би се е заредил акумулатора по пътя.
                    Ще пиша като разбера повече
                    Хладничко е нощем, дизелчето иска ток - нормално е да сдаде багажа .
                    Умни колици са това - подсеща те вместо да умре изведнъж
                    AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Working...
                    X